اسپلانک چیست؟ معماری و ویژگی ها
در این مقاله با اسپلانک ویژگی ها و معماری آن آشنا می شویم. اسپلانک را می توان به عنوان ابزاری برای داده کاوی data mining برای برنامه های Big Data تصور کرد. Splunk می تواند Big Data را بدون کاهش عملکرد به طور موثری مدیریت کند. بیاین با جزئیات بیشتر بپردازیم به اینکه اسپلانک چیست؟
آشنایی با Splunk
Splunk یک فناوری پیشرفته ، مقیاس پذیر و مؤثر است که پرونده های ثبت شده در یک سیستم را فهرست بندی و جستجو می کند. اسپلانک این داده های تولید شده توسط ماشین را تجزیه و تحلیل می کند تا بر مبنای هوش ماشین برنامه عملیاتی را ارائه دهد.
Splunk نرم افزاری است که عمدتاً برای جستجو، نظارت و بررسی Big Data تولید شده توسط ماشین از طریق رابط کاربری تحت وب استفاده می شود. اسپلانک ثبت، نمایه سازی و ارتباط داده های واقعی را در یک محیط قابل جستجو انجام می دهد که از آن می تواند نمودارها ، گزارش ها ، هشدارها و داشبورد و را ایجاد کرد. این هدف برای ایجاد داده های تولید شده توسط ماشین در سراسر سازمان است و قادر به تشخیص الگوهای داده ، تولید معیارها ، تشخیص مشکلات و استفاده از هوش ماشین برای اهداف عملیات تجاری است اسپلانک یک فناوری است که برای مدیریت برنامه ها ، امنیت و انطباق استفاده می شود ، و همچنین برای تجارت و تجزیه و تحلیل کاربردی است.
با کمک نرم افزار Splunk ، جستجوی داده های خاص در یک دسته از داده های پیچیده آسان است. همانطور که ممکن است بدانید در دیتای مربوط به log ، تشخیص اینکه مشکلات پیکربندی حال حاضر سخت و چالش برانگیز است. برای آسانتر کردن این امر ، ابزاری در نرم افزار Splunk وجود دارد که به کاربر کمک می کند مشکلات پیکربندی را تشخیص داده و تنظیمات فعلی را که مورد استفاده قرار می گیرد را مشاهده کند.
پاسخ سوال “Splunk چیست؟” را بررسی کردیم اکنون ما یک سؤال داریم: “چرا Splunk؟” Splunk یک سکوی دیجیتالی شده است که در دستیابی به داده های تولید شده از دستگاه کمک می کند ، که برای همه مفید و ارزشمند خواهد بود. پردازش و تجزیه و تحلیل حجم عظیمی از داده ها یکی از بزرگترین چالش ها است ، زیرا داده های زیادی در بخش IT و سیستم های آن وجود دارد. در این شرایط ، اسپلانک برای مقابله با اوضاع نقش اساسی دارد.
بگذارید با یک مثال در مورد Splunk کارکرد آنرا بررسی کنیم. فرض کنید ، شما یک مدیر سیستم هستید و باید دریابید که چه اشتباهی در دستگاه و یا سیستمی که با آن کار می کنید وجود دارد. به داده های تولید شده در دستگاه نگاهی بیندازید تا از آنها ایده بگیرید.
ساعتها طول می کشد تا بفهمید چه مشکلی در سیستم شما وجود دارد.
اکنون ، این جایی است که Splunk وارد تصویر می شود. این کار کلیه کارهای سنگین را برای شما انجام می دهد ، یعنی پردازش کل داده های ایجاد شده توسط دستگاه / سیستم شما ، و پس از به دست آوردن داده های مربوطه ، پیدا کردن مشکلات بسیار ساده تر خواهد بود.
تاریخچه مختصری از Splunk
راب داس Rob Das و اریک سوان Eric Swan با همکاری هم این فناوری را در سال ۲۰۰۳ به عنوان راه حلی برای کلیه سؤالات مطرح شده در هنگام بررسی داده های اطلاعاتی که توسط بسیاری از شرکتها روبرو هستند. نام “Splunk” از کلمه “spelunking” گرفته شده است که به معنی کاوش در داده های اطلاعاتی است. این به عنوان موتور جستجو برای پرونده های log که در زیرساخت های یک سیستم ذخیره می شوند ، ساخته شده است.
اولین نسخه Splunk در سال ۲۰۰۴ راه اندازی شد که مورد توجه کاربران نهایی آن قرار گرفت. به تدریج و به تدریج ، در بیشتر شرکت ها ویروسی شد و آنها شروع به خرید مجوزهای اسپلانک کردند. هدف اصلی موسسان این است که این فناوری در حال توسعه بصورت انبوه به بازار عرضه شود تا تقریباً در همه موارد استفاده امکان پذیر مستقر شود.
مزایا و معایب استفاده از Splunk
به گفته یک متخصص IT ، برخی از ویژگی های قابل توجه در مورد Splunk عبارتند از: “عملکرد، مقیاس پذیری آن و مهمتر از همه شیوه ابتکاری جمع آوری و ارائه داده ها.” از طرف دیگر ، همان شخص می گوید که Splunk هنگام کار پیچیده است.
- Splunk گزارش های تحلیلی را با نمودارها و جداول تعاملی ایجاد می کند و آنها را با دیگران به اشتراک می گذارد که برای کاربران مفید است.
- Splunk مقیاس پذیر و آسان برای پیاده سازی است.
- Splunk می تواند به طور خودکار اطلاعات مفیدی را که در داده های شما وجود دارد ، پیدا کند ، بنابراین لازم نیست خودتان آن را شناسایی کنید.
- این امر در صرفه جویی در جستجوها و برچسب های شما به عنوان اطلاعات مهم به شما کمک می کند تا سیستم شما را باهوش تر کند.
همچنین ، به برخی از معایب آن نگاهی بیندازیم:
- لایسنس اسپلانک می تواند برای حجم داده های بسیار بزرگ گران باشد.
- بهینه سازی جستجوها برای سرعت بیشتر یک فلسفه است تا علم ، به این معنی که نمی توان آنرا عملی کرد.
- داشبورد مفید است اما به اندازه Tableau قابل اعتماد نیست.
بخش فناوری اطلاعات به طور مداوم در تلاش است Splunk را با گزینه های منبع باز جدید جایگزین كند ، این یك چالشی است كه Splunk با آن روبرو است.
معماری Splunk چگونه است؟
Forwarder Universal (UF): این یک قسمت سبک است که به ارسال سریع داده های به Splunk forwarder کمک می کند. کار این قسمت فقط ارسال لاگ ها است. می توان Universal Forward را در سمت کلاینت یا در سمت برنامه نصب کنید.
Load Balancer (LB): از نظر محاسبات کار توازن بار را بر روی چندین منبع محاسباتی انجام می دهد.
Forwarder Heavy (HF): این جزء Splunk شما را قادر می سازد تا داده ها را فیلتر کنید. به عنوان مثال ، در جمع آوری فقط اطلاعات خطا به شما کمک می کند.
ایندکسر Indexer: وظیفه اصلی ایجاد یک فهرست و همچنین فهرست بندی داده های فیلتر شده است. این به بهبود عملکرد Splunk کمک می کند
Search Head (SH) : این قسمت یک زیر مجموعه از Splunk است که به توزیع جستجوها در فهرست های دیگر کمک می کند، و به خودش هیچ زیر مجموعه ای ندارد.
Deployment Server (DS) : کمک می کند تا از پیکربندی مانند به روزرسانی پیکربندی UF (Universal Forwarder) استفاده کنید. می توانید از DS برای به اشتراک گذاشتن داده ها بین مؤلفه ها استفاده کنید.
License Master (LM): مدیریت لایسنس اسپلانک را بر عهده دارد به عنوان مثال لایسنس ۵۰ گیگ روزانه.
در اینجا نحوه کار معماری Splunk آورده شده است:
Forwarder: ابتدا جمع آوری داده ها از ماشین های مختلف را انجام می دهد، سپس داده ها را به indexer منتقل می کند.
Indexer: به پردازش داده های دریافتی کمک می کند. همچنین داده های موجود در دیسک را جمع آوری و ترتیب می دهد.
Search Head: با کمک Search Head ، کاربران نهایی می توانند با Splunk تعامل برقرار کنند. این برنامه کاربران را قادر می سازد عملکردهای جستجو ، تحلیل و تجسم را انجام دهند.
حال بیایید ببینیم که چگونه معماری Splunk با جزئیات کار می کند:
Forwarder می تواند داده ها را ردیابی کند ، یک کپی از داده ها را تهیه کند و می تواند توازن بار را بر روی داده های خاص قبل از ارسال به indexer انجام دهد.
هنگامی که داده ها از forwarder به دست می آیند ، سپس در Indexer ریخته می شوند. در ایندکسر ، داده های بدست آمده به قسمتهای مختلف تقسیم می شوند و در هر پایگاه داده ، می توانید تنظیماتی را انجام دهید و مجوز دسترسی به کاربران مختلف را بدهید.
هنگامی که داده ها در داخل Indexer است، می توانید آن داده ها را جستجو کرده و نتایج آنرا به جستجوهای مختلف اختصاص دهید و سپس تمام نتایجی که پس از اختصاص به دست می آوریم ادغام می شود و به Search Head منتقل می شود.
آیا اسپلانک رایگان است؟
پس از درک “Splunk چیست؟” و مزایای جامع آن ، بیاین به این سوال بپردازیم که که آیا Splunk بدون هزینه است؟ پاسخ آن سوال مثبت است! نسخه Splunk با نام Splunk Free وجود دارد. این کاملا یک نسخه رایگان است. مجوز رایگان به شما این امکان را می دهد تا حداکثر ۵۰۰ مگابایت در روز ایندکس سازی کنید و هرگز منقضی نمی شود.
حد ۵۰۰ مگابایت میزان داده های جدیدی را که می توانید در روز اضافه یا ایندکس کنید ، نشان می دهد. با این حال ، می توانید هر روز داده های خود را اضافه کنید و هرچه را که می خواهید جمع آوری کنید. به عنوان مثال ، شما می توانید روزانه ۵۰۰ مگابایت داده را فهرست بندی کنید و در نهایت ۱۰ TB داده در Splunk Free داشته باشید. اگر به بیش از ۵۰۰ مگابایت در روز نیاز داشته باشید ، مجبورید لایسنس Enterprise را بخرید. Splunk Free با کنترل لایسنس میزان استفاده شما از لایسنستان را مدیریت می کند. اگر بیش از ۵۰۰ مگابایت در روز و یا بیش از سه برابر در یک جلسه ۳۰ روزه داشته باشید ، Splunk Free همچنان به فهرست بندی داده های شما می پردازد ، اما عملکرد جستجو را غیرفعال می کند تا زمانی که در دوره ۳۰ روزه به سه یا تعداد کمتری هشدار برگردید.
چگونه Splunk به کسب و کار شما کمک خواهد کرد؟
با تغییر چشم انداز Big Data هر روز فناوری های بیشماری در معرض دید قرار می گیرند. با این حال تعداد کمی از آنها با عملکرد خوب خود متمایز شده اند. Splunk یکی از فناوریهای پررونق است. تقاضای فزاینده آن و مناسب بودن برای کاندیداها با سوابق تحصیلی متنوع ، آن را به یک زمینه جذاب از فرصتها تبدیل کرده است. از این رو ، اگر می خواهید در حوزه Data Analytics کار شغلی داشته باشید ، یادگیری Splunk موفقیت شما را تضمین می کند. برای توسعه Splunk [NASDAQ: SPLK] هشت سال طول کشیده. Splunk به عنوان اولین گزینه در بین بسیاری از شرکتهای موجود در حال چرخش موج انقلاب Big Data هستند.
Splunk در بسیاری از حوزه های فناوری و صنایع دیگر از جمله امور مالی و بیمه ، فناوری اطلاعات ، خرده فروشی ، تجارت و بسیاری موارد دیگر در حال رشد است. بسیاری از سازمانها در سراسر جهان از Splunk برای نیازهای تجاری ، وظایف امنیت سایبری ، درک رفتار مشتری ، جلوگیری از کلاهبرداری ، بهبود عملکرد خدمات و کاهش هزینه های کلی استفاده می کنند. Splunk در سراسر جهان در سازمانهایی مانند IBM ، Salesforce ، Facebook ، HP ، Adobe و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.
چه کسانی باید Splunk را یاد بگیرد؟
Splunk یکی از مناسب ترین دوره ها برای متقاضیانی است که می خواهند خود را به عنوان حرفه ای در زمینه های یادگیری ماشین ، مدیر سیستم ، مدیران آنالیتیکس ببینند که مایل هستند در این فن آوری عالی آموزش ببینند. قابل توجه ترین واقعیت این است که برای یادگیری این فناوری نیازی به داشتن پیشینه فنی نیست و این امر باعث می شود که داوطلبان دارای مدرک تحصیلی در زمینه های متنوعی تحصیلی باشند.
حالا که ما را به پایان این وبلاگ می رساند. در دنیای امروز ، Splunk به یکی از بیشترین ابزارهای تقاضا برای متخصصان Big Data تبدیل شده است. در Big Data ، می توانید منابع داده های بیشماری مانند ساختار یافته یا بدون ساختار وجود داشته باشند. بنابراین ، Splunk به متخصصان کمک می کند تا حتی از داده های بدون ساختار ، مهمترین اطلاعات را بازیابی کنند ، که بزرگترین چالش محسوب می شود.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.