SOC به عنوان یک سرویس (SOC-as-a-Service) چیست؟
مرکز عملیات امنیت (SOC) تیمی است که در سازمانها مسئول شناسایی، پیشگیری، تحقیق و پاسخ به تهدیدات سایبری است. یک SOC باید نظارت ۲۴ ساعته بر شبکه سازمان را انجام داده و تهدیدات احتمالی را برای داده های حساس، سیستم های محاسباتی و سایر منابع دیجیتال یک سازمان را شناسایی و برطرف کند. با تهدیدات فزاینده حملات سایبری، SOC برای توانایی سازمان در حفظ فعالیت، سودآوری و دستیابی و حفظ انطباق با مقررات امنیتی بسیار حیاتی است. با این حال، دستیابی به بلوغ امنیتی بالا از طریق SOC داخلی می تواند گران و وقت گیر باشد. به همین دلیل بسیاری از سازمان ها خدمات امنیتی خارج از سازمان را پیشنهاد می دهند، مانند استفاده از SOC به عنوان سرویس.
SOC به عنوان یک سرویس چیست؟
عوامل مختلفی بر توانایی سازمانها در راه اندازی و استفاده از یک SOC تأثیر می گذارد. عواملی مانند کمبود نیروهای متخصص امنیت سایبری، استخدام و نگهداری نیروهای ماهر را دشوار و گران می کند. علاوه بر این امنیت سایبری موثر مستلزم سرمایه گذاری در مجموعه ای از راه کارهای امنیتی است که برای رفع و کاهش طیف گسترده ای از تهدیدات بالقوه طراحی شده است.
استفاده از SOC به عنوان سرویس به یک سازمان امکان می دهد مسئولیت های امنیتی خود را به یک شرکت بیرونی ارائه دهند. SOC به عنوان یک سرویس دهنده به جای اینکه یک واحد SOC داخلی وظیفه نظارت بر امنیت سازمان را انجام دهد، این مسئولیت نظارت شبانه روزی بر شبکه و دفاع مورد نیاز برای محافظت در برابر تهدیدات سایبری مدرن را بر عهده یک شرکت بیرونی قرار می دهد.
مزایای SOC به عنوان یک سرویس
با ارائه SOC به عنوان سرویس، سازمان مسئولیت امنیتی را به تیمی از متخصصان امنیت واگذار می کند. این نوع خدمات SOC مدیریت شده مزایای زیادی را برای یک سازمان فراهم می کند، مانند:
بهبود کارکنان امنیتی: کمبود مداوم مهارت های امنیت سایبری به این معنی است که بسیاری از سازمان ها برای جذب و نگهداری نیروهای امنیتی ماهر تلاش می کنند. مشارکت با یک ارائه دهنده SOC مدیریت شده به این معنی است که یک سازمان می تواند تیم امنیتی موجود خود را تکمیل و پر کند.
دسترسی به تخصص امنیت: سازمان ها به طور دوره ای نیاز به دسترسی به کارشناسان امنیتی ویژه مانند پاسخ دهندگان حادثه، تحلیلگران بدافزار و معماران امنیت ابری دارند. جمع آوری این مجموعه مهارت ها در داخل می توانند سخت و دشوار باشند. یک ارائه دهنده خدمات SOC می تواند در صورت لزوم دسترسی به متخصصان امنیت سایبری ماهر را به مشتریان خود ارائه دهد.
هزینه های کمتر: استقرار، نگهداری و بهره برداری از یک SOC داخلی کاملاً گران است. با یک SOC مدیریت شده، سازمان ها می توانند هزینه تجهیزات، لایسنس ها و حقوق و دستمزد را با سایر مشتریان ارائه دهنده خود به اشتراک بگذارند. این امر هم از نظر سرمایه و هم از نظر هزینه های عملیاتی امنیت سایبری صرفه جویی مقرون و به صرفه ای را ایجاد می کند.
افزایش بلوغ امنیتی: ایجاد راه حل ها و دانش لازم برای یک برنامه امنیت سایبری بالغ، فرایندی گسترده است. مشارکت با یک ارائه دهنده خدمات SOC می تواند با فراهم آوردن دسترسی سازمانی به راه حل های موجود ارائه دهنده و کارشناسان امنیتی، به میانبر این روند کمک کند.
امنیت به روز: به روز بودن با آخرین ابزارها و توانایی های SOC با بودجه محدود فناوری اطلاعات و امنیت یک سازمان دشوار است. از طرف دیگر، یک ارائه دهنده SOC مدیریت شده مقیاس لازم را برای به روز نگه داشتن ابزار خود دارد و مزایای امنیت پیشرفته را برای مشتریان خود فراهم می کند.
چالش های SOC به عنوان یک سرویس
علیرغم مزایای فراوان ارائه خدمات SOC به عنوان سرویس، برون سپاری امنیت همیشه کار ساده ای نیست. برخی از چالش هایی که سازمان های متقاضی خدمات مدیریت SOC معمولاً با آن روبرو می شوند عبارتند از:
فرآیند پردازش: ارائه دهندگان SOC مدیریت شده معمولاً ساختار امنیتی خاص خود را دارند که از آنها استفاده می کنند و این راه حل ها باید قبل از اینکه ارائه دهنده خدمات شروع به ارائه خدمات کند، در محیط مشتری مستقر و پیکربندی شوند. این فرآیند می تواند زمانبر باشد و ممکن است سازمانی را در معرض تهدیدات سایبری در حین انتقال قرار دهد.
Enterprise Data Security: ارائه دهنده خدمات SOC به عنوان یک سازمان به منظور شناسایی و پاسخگویی به تهدیدات احتمالی ، نیاز به بینشی عمیق در شبکه سازمان دارد. دستیابی به این بینش، سازمان نیاز به ارسال مقادیر زیادی داده حساس به ارائه دهنده خدمات مورد نظر خود دارد. این نیاز به کنترل بیش از حد اطلاعات بالقوه حساس می تواند امنیت داده ها و مدیریت ریسک شرکت را به چالش بکشد.
هزینه تحویل گزارش: ارائه دهندگان خدمات SOC معمولاً راه حل های امنیت سایبری خود را با استفاده از فیدهای داده و اشتراک گذاری های شبکه از شبکه های مشتریان خود در محل کار می کنند. این بدان معنی است که پرونده های گزارش و سایر داده های هشدار در شبکه و سیستم های ارائه دهنده تولید و ذخیره می شوند. دستیابی به اطلاعات ورود به سیستم کامل از طریق یک ارائه دهنده SOC مدیریت شده می تواند برای یک سازمان گران تمام شود.
ملاحظات نظارتی: فضای نظارتی به سرعت پیچیده تر می شود و سازمان ها برای دستیابی و نشان دادن انطباق با مقررات باید کنترل ها و سیاست های امنیتی را اعمال کنند. در حالی که یک ارائه دهنده SOC مدیریت شده ممکن است پشتیبانی از انطباق نظارتی را ارائه دهد، استفاده از یک ارائه دهنده شخص ثالث ممکن است الزامات انطباق نظارتی را پیچیده کند و برای انجام وظایف مربوط به انطباق به اعتماد به یک ارائه دهنده خدمات نیاز دارد.
تهیه SOC با ابزار مناسب برای کار
تصمیم برای ارائه یک پیشنهاد SOC به عنوان یک سرویس در مقابل یک SOC داخلی بستگی به وضعیت منحصر به فرد یک سازمان دارد. برای برخی از شرکت ها، حفظ SOC داخلی بهترین گزینه مناسب برای نیازهای تجاری و سرمایه گذاری در فناوری موجود است و آنها منابع لازم را برای این کار دارند. برای برخی سازمانها، یک SOC مدیریت شده ممکن است آنها را قادر به رسیدن به بلوغ امنیتی بالاتری با قیمت کمتر بدست آورند.
با این حال، صرف نظر از محل SOC سازمان، داشتن ابزار مناسب برای کار ضروری است. تحلیلگران SOC به ابزاری نیاز دارند که به آنها امکان دستیابی به ابزارهای مورد نیاز را در هنگام کار برای شناسایی و پاسخگویی به تهدیدات سایبری بدهد.
SOC به عنوان یک سرویس شلوغی ها را کاهش می دهد تا به تحلیلگران SOC کمک کند تا تهدیدات واقعی کسب و کار خود را متمرکز کنند و سریعاً پاسخ دهند تا هزینه و خسارت ناشی از حمله سایبری به حداقل برسد.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
امنیت اینترنت اشیا IOT Security
2.48k بازدید
-
چارچوب Mitre’s ATT&CK چیست؟ و چگونه به تیم امنیت کمک می کند.
3.4k بازدید
-
طرح تداوم کسب و کار (Business Continuity Plan) چیست و چگونه کار می کند؟
279 بازدید
-
Sysmon چیست و چگونه در جمع آوری لاگ به شما کمک میکند
291 بازدید
-
چگونه یک متخصص امنیت سایبری شویم؟ نقشه راه و دوره های مورد نیاز
17.36k بازدید
-
رشد سریع کلاه برداری های SMSای در ایران
1.51k بازدید
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.